Konference v Jihlavě

Stejně jako v předchozích letech, i letos se členové našeho výzkumného centra zúčastnili mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu, tentokrát s podtitulem „Autenticita v kontextu cestovního ruchu“. Konference je organizována Vysokou školou polytechnickou v Jihlavě ve spolupráce s Vysočina Tourism.

Součástí akce byla kromě množství odborných zasedání také již tradiční exkurze. Tentokrát zamířila do Třebíče, konkrétně do tamní basiliky sv. Prokopa, která patří mezi památky zapsané na seznamu UNESCO. Venkovní teplota dosahovala asi 7 stupňů pod bodem mrazem, ale přestože bylo v kostele tepleji (+1,5 stupně Celsia), hodinová prohlídka svatostánku byla byla sice zajímavá, nicméně mrazivá. Druhou zastávkou pal bylo unikátní science centrum Alternátor na okraji města, kde se vymrzlá výprava nejen dostatečně zahřála, ale taky pozitivně kvitovala vznik takovéto nové atraktivity cestovního ruchu, která může být dobrým místem pro vzdělávání dětí i dospělých. Velký potenciál vidíme i v možnostech geografického vzdělávání.

Za naše výzkumné centrum se vzhledem k šířícím se chorobám nakonec zúčastnili alespoň Tereza Kůsová a Lukáš Nekolný, kteří prezentovali svůj společný příspěvek na téma Zoo jako zábavní park aneb komercializace prostoru Zoo Praha.

Vlastní fotodokumentaci z akce naleznete na našem facebookovém profilu (www.facebook.com/geovocuk/).