ATLAS Annual Conference ve Španělsku s hojnou českou účastí

Každoroční ATLAS Annual Conference, která se pokaždé koná v jiné lokalitě (na vybrané vysoké škole zabývající se turismem), v roce 2019 zavítala do španělské Girony. Téma konference, resp. její podtitul zněl Tourism Transformations.

Český svět odborníků v cestovním ruchu byl zastoupen početně. Této významné události se totiž zúčastnili zástupci hned ze čtyř českých vysokoškolských pracovišť, z toho tří v Praze a jednoho v Brně. Naše výzkumné centrum vyslalo hned čtyři členy, což bylo v rámci českých delegací nejvíce.

Jiří Vágner a Dana Fialová zaujali příspěvkem Impacts of dynamic transforming of the Lipno nad Vltavou destination in Czechia. Lukáš Nekolný předestřel téma Safari parks in Europe – a transforming concept, i včetně důrazu na zajímavý český kontext. A konečně Tomáš Krajňák naše vystoupení zakončil prezentací A systematic review of the impacts of terrorism on tourism demand. 

Akce opět rozvinula naši informovanost o aktuálních trendech v cestovním ruchu, přinesla nová přátelství a také poznání významného historického města, jímž katalánská Girona bezesporu je.

 

Fotografie z akce naleznete na našem facebooku.