Tradiční účast na konferenci v Jihlavě

Ve dnech 4. až 5. března 2020 se na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě konal již 15. ročník mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu, tentokrát s podtitulem Overtourism – riziko pro destinace. Naše výzkumné centrum mělo tentokrát hned pětičlenné zastoupení se čtyřmi příspěvky, které se týkaly nejen ústředního tématu akce. Dana Fialová s Jiřím Vágnerem přednesli příspěvek Hledisko času při hodnocení dopadů cestovního ruchu v destinacích nadměrného nevyváženého turismu. Tomáš Krajňák diskutoval Souhru overturismu a terorismu a dopady na turismus a Josef Lochman se věnoval tématu Overtourism – environmentální riziko destinace. V sekci zaměřené na destinační management a marketing se Lukáš Nekolný snažil přestavit Ikonická zvířata jako návštěvnický magnet.

Součástí konference byla stejně jako v předchozích letech exkurze. Tentokrát nás zavedla do Světlé nad Sázavou, kde jsme navštívili expozici skla na místním zámku a zavítali do sklárny postavené v roce 2012. Zaměření exkurze korespondovalo s letošním leitmotivem propagace cestovního ruchu v kraji Vysočina, který je věnován právě sklářství, jež má v regionu nemalou tradici.

Jsme moc rádi, že konference přinesla spoustu zajímavých postřehů a poznatků, možnosti diskuze i navázání nové pracovní spolupráce i prohloubení přátelských vztahů.

 

Foto z akce na našem facebooku.