Účast na konferencích počátkem léta

Po delší časové odmlce se hlásíme s novými informacemi z našeho výzkumného centra. Tentokrát jsou zaměřeny na konference, jichž jsme se v uplynulé době zúčastnili.

Mezinárodní konference Geographical Research of the Landscape and Modern Forms of Tourism II (Banská Bystrica, 24. června) uskutečněné v online formě se za náš tým zúčastnili dva členové. Josef Lochman přednesl příspěvek The spatial analysis of food service establishments in selected destinations. Tomáš Krajňák vystoupil s prezentací Terrorism and urban tourism: a qualitative study.

Ve dnech 23. a 24. června proběhla on-line 7. konference IRNIST Roma  „Opportunity Sport Tourism and Territorial Development“ s odborníky na sportovní turismus. Jiří Vágner a Dana Fialová na ní prezentovali svůj příspěvek Whitewater canoeing and kayaking – from traditional outdoor sports to commercial leisure and tourism activities in Czechia. 

V hybridní podobě letos proběhla dlouho očekávaná akce evropských geografů 8. EUGEO Congress, Praha, kterou hostil pražský Albertov. Akce se zúčastnilo na 120 prezenčních účastníků a dalších 180 on-line. 30. 6. byl uveden příspěvek Zdeňka Kučery, Dany Fialové a Jiřího Vágnera (poslední dva jmenovaní z našeho výzkumného centra) s názvem Tourism as a driver of river landscape transformations: the case of Vltava, Czechia.

Od 9. července proběhl v Zoo Liberec 8. ročník mezinárodní slovanské akce s poněkud zavádějícím názvem ZooFanatika, které se účastní odborníci, zaměstnanci zoo i laičtí zájemci o historii a současnost zoo zejména z Česka a Polska, ale také Slovenska a Německa. Tentokrát účast atakovala hodnotu 50 osob. Tradiční odborný program s přednáškami byl poprvé také s aktivní účastí našeho člena. Po představení Zoo Liberec jejím ředitelem následovala hodinová přednáška Lukáše Nekolného na téma Etnografické stavby a prvky v evropských zoo.

Aktuálně pracujeme na nových článcích a také se připravujeme na účast na dalších odborných konferencích. Nezapomínáme však ani na odpočinek a cestování, které k našemu oboru patří.